2015 presenterade Google Jacquard, en plattform för uppkopplade kläder. 2 år senare släppte de en jeansjacka ihop med Levi’s som hade sensorer i ärmarna och som med bluetooth och gester kunde användas för att styra olika former av teknik.

Nu 4 år senare har Google uppdaterat Jacquard-appen och sensorerna har krympts ner till storleken av ett tuggummi. Enligt Google är målet att du inte ska känna dig knuten till din mobil utan att tekniken ska sitta naturligt i kläderna. Batteriet i jackan ska räcka i upp till två veckor.

I samband med denna uppdatering släpps även en ny uppsättning med Jacquard Levi’s-jackor i Trucker och Sherpa-modell för både kvinnor och män. Enligt Google själva kommer fler Jacquard-plagg från andra tillverkare att dyka upp inom en snar framtid.

De nyare modellerna kommer att ha en prislapp på 198 dollar, motsvarande ca 1980 kr, till skillnad från den ursprungliga som låg på 3500 kr när den släpptes. Jackorna kommer till en början att släppas i Australien, Frankrike, Tyskland, Italien, Japan, Storbritannien och USA.

Google och Levi’s har nu också släppt en trailer för de nya jackorna där man får se personer använda dem för att kontakta sin smartassistent, styra sin musik, ta bilder och hitta vägen.