Feber.se skriver om ett nytt artificiellt exoskelett, alltså en typ av dräkt som kan öka användarens styrka och förmåga att röra sig. Skelettet styrs av användarens hjärnaktivitet genom ett implantat och kan kontrolleras trots att användaren är förlamad och saknar känsel. Forskarna har lyckas få försökspersoner att både gå och även använda båda armarna för att nå och röra saker. De har både fått öva på en virtuell avatar hemma och med ett fysiskt exoskelett på plats.

I sitt nuvarande utförande kräver exoskelettet en trådanslutning och rörelserna uppfattas som grova och lite klumpiga. Men alla som har följt Boston Dynamics utveckling av sina robotar vet att det kan komma att ändra sig snabbt. I framtiden skulle den här typen av uppfinning kunna vara betydligt mycket smidigare och ge förlamade möjlighet att ta sig fram på ett sätt som annars skulle vara omöjligt. Exoskelett nämns ofta inom militära användningsområden, så här kanske forskarna har en chans att bättra på sitt karmakonto.