Ett gäng unga kvinnor i Senegal har skapat klubbar för kodning för att peppa unga tjejer att börja koda. Klubbarna riktar sig till tjejer i åldrarna 5 till 24 år och är en del av kampanjen #RewritingTheCode startad av välgörenhetsorganisationen Theirworld.

Den senegalesiska regeringen är mycket mån om att få fler unga kvinnor till tech-, forskning-, ingenjörs- och matematikbranschen. De har startat upp nya universitet, anordnat tech-tävlingar och haft öppet hus hos statliga verksamheter för att visa hur det är att jobba i tech-industrin.

Det skapas allt fler jobb inom teknologi och regeringen i Senegal vill försäkra sig om att unga kvinnor har möjlighet att få jobben.

Varje år anordnas också en start-up helg där 100 tjejer inom telecom-sektorn får chans att pitcha sina idéer. De bästa idéerna får finansiering för att förverkliga projekten.

Kvinnorna som anordnar Code Clubs för tjejer är själva utvecklare och har bland annat utvecklat appen Sigeste. Sigeste ska göra det enklare att hitta mark som är till salu i Senegal, något som är mycket svårt i dagsläget och skuggat av svindleri.

Läs mer hos The Guardian