Banksy har öppnat sin första butik, en webbshop som går under namnet Gross Domestic Product. Men för att handla i butiken måste du svara på frågan: Why does art matter?

I butiken hittar du ett urval av Banksys verk, till exempel “Banksy Clutch Bag” som är en tegelsten med murbruk och två rosa handtag. Eller “Banksy Black”, använda sprayburkar med Banksys tag som finns i ett obegränsat antal exemplar. Banksy Black driver med Vantablack som vi skrivit om tidigare.

Några av verken finns i en begränsad upplaga medan andra ska finnas i obegränsad mängd. Produkterna finns till så låga priser som £10 (cirka 125 kr). Hutlöst billigt med tanke på att Banksys verk Devolved Parliament såldes för 12 miljoner dollar (cirka 116 miljoner kronor) tidigare i år, om vilket Banksy kommenterade: “Record price for a Banksy painting set at auction tonight. Shame I didn’t still own it.”

Record price for a Banksy painting set at auction tonight. Shame I didn’t still own it.

Men. Det finns som sagt en hake (så klart, det är ju trots all Banksy vi talar om). För att handla i Banksys webbshop måste du svara på frågan: Why does art matter? Svaren prioriteras och de som konstnären bedömer som de rätta eller bästa får ett mail inom två veckor med en länk för att avsluta sitt köp. Och du får bara ansöka om att köpa en produkt.

Intresserade köpare har till den 28 oktober på sig att ansöka om att köpa ett verk.