Har du någon gång önskat att du kunde använda Swish utanför Sverige? Nu kommer det snart att bli möjligt att betala med mobilen utomlands.

Sju europeiska aktörer inom området mobila betaltjänster går nu samman i en organisation kallad European Mobile Payment Systems Association (Empsa). Organisationen ska i ett inledande skede göra det möjligt för svenskar att använda Swish för betalningar i Belgien, Tyskland, Österrike, Finland, Danmark, Portugal, Schweiz och Norge.

Önskemålet om att göra Swish-betalningar utanför Sverige har länge varit en hög prioritet bland våra sju miljoner användare. Med Empsa tar vi nu ett viktigt steg mot att göra det möjligt, samtidigt som vi stärker det europeiska samarbetet mellan mobila plånböcker

säger Anna-Lena Wretman som är vice ordförande för Empsa och vd för Swish i ett pressmeddelande.

Fler länder förväntas ansluta sig till organisationen under de kommande månaderna.