Igår berättade Apple om den nya iPhone 11 Pro och Pro Max som kommer att finnas tillgänglig på marknaden från den 20 september.

Nya iPhone 11 Pro och Pro Max är de mer avancerade och dyra alternativen till iPhone 11. Den nya smarta telefonen är designad i nya matta färger i glas och Apple meddelar att glaset är det hittills mest stöttåliga.

iPhone 11 Pro och 11 Pro Max har också fyra eller fem timmar mer batteritid än tidigare iPhones och kommer med en snabbladdare på 18 watt.

Men, de huvudsakliga uppdateringarna handlar som så ofta om telefonens kamera. iPhone 11 Pro och Pro Max har tre objektiv som gör det möjligt att fotografera från flera perspektiv, samtidigt om du så vill. Ytterligare en feature är ett uppdaterat ”night mode” som gör det möjligt att ta bilder med lagom exponering och skärpa kvällstid.

Även videoverktyget har förbättrats. Tack vare de tre objektiven går det att byta mellan olika perspektiv under tiden du filmar. Selfie-kameran kan filma både i slow motion samt i 4K och 60fps. Och videoredigering går att göra direkt i kamera-appen, inklusive rotation, beskärning, justering av exponering och applicering av filter.

En sannolikt oväntad effekt av nya iPhone och dess tre objektiv är dock att folk med Trypofobi eller hålfobi har tagit till Twitter för att meddela sitt obehag med de tre runda, hål-liknande, objektiven på nya iPhone. Trypofobi är alltså ett instinktivt obehag (en fobi) för hål, i synnerhet oregelbundna mönster med hål. Där tappade alltså Apple en del av sina potentiella kunder.

iPhone 11 Pro och Pro Max kommer att kosta från 999 USD respektive 1 099 USD (cirka 9 700 SEK respektive 10 600 SEK).