I en patentansökan som lämnades in förra året och publicerades i torsdags, undersöker nu Google en teknik som kan spåra ett barns ögonrörelser och ljud genom att använda AI. Om beteendet hos barnet förändras meddelar ett molnbaserat system detta till föräldrarna via deras enhet. Dessa beteenden kan t.ex. handla om lägesdetektering där man kan fastställa om barnet står upp, lägger sig ner, kryper, går eller klättrar. Om barnet vrider och vänder på sig kan det istället handla om att barnet känner obehag p.g.a att det är för varmt eller för kallt. En ”ögontillståndsanalys” skulle kunna avgöra om barnet är vaket eller sover genom att analysera pupillerna, ögonvitorna och/eller iris.

Tidigare har både Google och Amazon bäddat in sina röstassistenter i smarta babylarm vilket gör att nyblivna föräldrar både kan se och höra sina barn när de sover. Men nu verkar det alltså som att Google är på väg att utveckla fler AI-funktioner i sina babymonitorer.