Swish känns helt plötsligt inte lika häftigt efter att vi hört Heaven BereketGather festival berätta om att liknande tjänster är gammal skåpmat i flera afrikanska länder.

På bara två år har marknaden för finansteknologi i afrika dessutom expanderat med 60%. Den imponerande siffran kommer från en rapport som presenterats av Disrupt Afrika och som lyfts upp i Forbes.

Det är det utbredda användandet av mobiltelefoner och även digitala betaltjänster som möjliggjort den snabba utvecklingen. Ett av länderna som utmärker sig är Kenya där en betydande del av bruttonationalprodukten utgörs av digitala köp.

Men med framgångarna kommer även utmaningar. Fler startups drabbas av attacker från kriminella som utnyttjar att många av de nya företagen är dåligt förberedda på bedrägerier och cyberattacker. Företagen kommer vara tvungna att anpassa sig och öka sitt säkerhetstänkande för att hänga med i svängarna.

Om du är nyfiken på afrikanska startups så finns det en lista här från tidigare i år. Vill du få ännu bättre koll på Afrikansk fintech så kolla in African Fintech Summit som hålls i Egypten i november.