På vår trendspaning i början på juni berättade vi om urban farming av olika slag. Det senaste tillskottet inom urban farming är en närmare 14 000 kvadratmeter stor takodling i Paris. Den är världens hittills största.

Bakom satsningen ligger Paris-baserade urban farming-företaget Agripolis. Till skillnad från många andra odlingar som sker inomhus har Agripolis istället valt att odla på öppet tak. De odlar på höjden för att kunna få så mycket grönsaker som möjligt på ytan.

Agripolis har redan flera andra odlingar runtom i Paris och i andra franska städer, där odlingstekniken är densamma överallt – på tak och i vertikal riktning.

Grönsakerna kommer att säljas till invånare i området, via lokala butiker eller prenumerationsboxar, samt till restauranger. På så sätt minskas utsläppen från transporten av maten.

Du vet väl förresten att vi gärna kommer förbi ditt företag och presenterar vår Trendspaning 2019 för er över en frukost eller eftermiddagsfika? Dragningen tar ungefär 30 minuter och vi gör det helt gratis – hör av dig till oss på hej@bazooka.se så styr vi upp något!