Ett av våra stora projekt i höst är att bygga en integration på webben mot ett biljettsystem för Dramten. Biljettsystemet stöder bland annat köp av biljetter till föreställningar, salongsplacering, betalflöde med olika betalalternativ samt möjlighet till tillval av bland annat mat och dryck. Webbplatsen kommer också att ha stöd för Mina Sidor och användarhantering.

Systemet som vi integrerar heter Tessitura och är ett system som är speciellt utformat för konst- och kulturorganisationer som har behov av exempelvis biljetthantering och inträde. Tessitura används av organisationer som anordnar föreställningar och event inom alltifrån dans och opera, till festivaler och utbildning. Tessitura används av teatrar världen över, bland annat av Sydney Opera House, Royal Albert Hall, Carnegie Hall och Metropolitan Opera.

Bazookas arbete består i att skapa upplevelsen och gränssnittet på webben för Dramaten och göra de tekniska kopplingarna mot systemet. Våra utvecklare Fredrik, Simon och Nichole jobbar med backend-utvecklingen mot Tessitura. Våra designers Tina och Elias sätter formen för hur biljettköpflödet ska se ut mot användaren och vår frontend-utvecklare Jonas sätter det visuella och interaktionen i kod för att ge användaren en så sömlös och smidig upplevelse som möjligt.

Är er organisation också i behov av någon form av biljetthantering, anmälan, entré, eller besökshantering? Hör av er till oss på hej@bazooka.se så tar vi en kopp kaffe och snackar om det.