Instagram håller på att utveckla en ny meddelande-app som ska tillåta konstant och automatiserad delning av privat information mellan användare och deras närmsta vänner. Appen kallas för Threads och ska bli en syster-app till Instagram.

Den privata information som ska kunna delas automatiskt mellan användare är bland annat en användares plats, hastighet och batteritid på mobilen. Med andra ord, var du befinner dig just nu, om du rör på dig och i så fall hur snabbt du rör dig, och om batteritiden på din mobil sinar. Ja, och sen ska du självklart kunna göra de där vanliga grejerna du brukar göra i meddelande-appar, t.ex. dela text, bild och video.

Än så länge är appen inte publik, den testas just nu internt. Den automatiska delningen av din privata information inklusive ditt tillhåll är något du ska själv ska kunna välja att sätta på eller stänga av. Phew.

Vad syftet är med att göra det möjligt för dina vänner (hur nära de än må vara) att i stort sett stalka dig vet vi inte riktigt. Men effekterna av den här typen av meddelade-app lär vi alltså se inom en snar framtid. Vi tycker i alla fall att det känns sådär att Facebook (som ju äger Instagram) utvecklar en sådan här app som ska övervaka oss ännu mer.