I den djungel av podcasts som finns idag kan det vara svårt att veta var du ska börja. Och om du är en flitig podcast-lyssnare som jag så letar du ständigt efter fler att lyssna på.

Oavsett hur din podcast-vana ser ut så kommer Google nu med en nyhet som gynnar såväl erfarna som noviser. Google börjar nämligen visa enskilda podcast-avsnitt bland sökresultaten. Du kanske har lagt märke till att det dyker upp boxar med videoklipp från YouTube när du söker på t.ex. ”Orange is the New Black”. På samma sätt ska nu podcast-avsnitt som är relaterade till ämnet du söker på dyka upp.

Än så länge verkar det inte slagit igenom helt (i alla fall inte när vi testar). Och lite finslipande från Google finns kvar att göra, t.ex. så måste din sökning innehålla ”podcast” eller ”podcasts” för att du ska få upp resultaten. Men, så småningom kan det nog bli bra och göra att det blir enklare för dig att upptäcka nya podcasts.

För att få detta att fungera har Google börjat automatiskt transkribera alla podcast-avsnitt som sökmotorn hittar. De podcasts som publicerar sina avsnitt med ett RSS-flöde kommer automatiskt att få sina avsnitt indexerade av Google. Hittills har Google indexerat över 2 miljoner podcasts.