Om det känns tufft att fokusera på arbetsuppgifterna efter semestern så finns det nu hjälp att få. Webbläsar-tillägget Deprocrastination låter dig blockera valda webbplatser, håller reda på din tid och ger dig uppmuntran då du lyckas med dina uppsatta mål. Du styr själv om du begränsa störningar en timme på morgonen eller om du kanske kan klara dig hela vägen till lunch.

Konceptet är inte helt nytt men snyggt och trevligt paketerat. Om du går igång på ”spelmomentet” så kanske det tom kan vara en verklig hjälp och inte bara en kul gimmick. Det tog ca 5 min innan Deprocrastination stoppade mig från att kolla en tråd på Reddit så jag tror att jag är i målgruppen. Att inte kolla på telefonen får man dock klara på egen hand.

Det hela är gratis men det finns en betalversion med månadsplan om du verkligen vill fördjupa dig i den data som tillägget samlar in och analyserar.

https://www.deprocrastination.co/