Idag går Apples stora konferens – Apple Worldwide Developers Conference (WWDC) – av stapeln, den pågår hela veckan i San Jose i Kalifornien.

På konferensen kan deltagare ta del av olika sessioner inom teknik och design, laborationer, konsultationer, diskussioner och samarbeten med andra designers och utvecklare, samt lyssna på föreläsningar. Allt så klart med stöd och ledarskap från Apples utvecklare.

På konferensen väntas också Apple meddela att de stänger ned iTunes. Det har ryktats länge om att Apple planerar att stänga ned produkten eftersom Apples fristående appar för musik, film och podcasts till stor del har ersatt iTunes.

iTunes har också blivit alltmer redundant genom åren i takt med att tredjeparts-appar som Spotify tagit sig in på marknaden.

Räkna alltså med att se slutet på iTunes inom kort. Vi håller öronen öppna för fler nyheter från WWDC denna vecka.