Enligt tidigare rykten ska Apple ha varit på väg att köpa självkörandestartupen Drive.ai. Nu bekräftar Apple för sajten Axios att man har gjort just det. Affären är ett tydligt tecken på att Apples ambitioner på området självkörande fordon fortfarande lever i allra högsta grad.

Drive.ai grundades år 2015 av forskare från Stanford University. Startupen värderades för bara ett par år sedan till över 200 miljoner dollar men har på senare tid haft problem och var på väg att säga upp all personal innan Apple köpte upp företaget. Apple kommer nu att ta över samtliga av företagets tillgångar och flera av de anställda ingenjörerna blir nu Apple-anställda.

Vad Apple har betalat för Drive.ai vet man ännu inte. Flera bolag ska ha varit intresserade av att köpa Drive.ai innan Apple till slut vann budgivningen, uppger Axios.