Det finns många vackra platser runt om i världen dit människor åker för att ta bilder. De flesta turistställen tenderar dock att bli väldigt trånga och fyllda med människor som alla försöker ta samma foto. Resultet blir ofta ett foto med en massa människor som distraherar motivet.

Nu har det kommit en app som ska fixa detta. Appen som heter Bye Bye Camera har väckt en hel del uppmärksamhet då den med hjälp av artificiell intelligens kan plocka bort människor från dina foton. Appen är utvecklad av företaget Do Something Good och använder sig primärt av diverse AI-verktyg som finns tillgängliga på nätet. Metoden som används för att fylla bakgrunden med innehåll efter att personen plockats bort påminner till stora delar om verktyget ”innehållsmedveten fyllning” som finns i Adobes mjukvara Photoshop.
Utvecklaren beskriver det hela som ”en app för den post-mänskliga eran” och ser den som ett konstverk.

För de som är intresserade, är Bye Bye Camera bara tillgänglig på iOS-enheter där den kostar 30 kr.