Du har säkert varit med om det: du hoppar i din Uber, trött efter en lång dag och tänker att nu äntligen får du tillfälle att snooza medan chauffören tar dig hem.

Men, du hinner knappt hasa dig ned i sätet innan chauffören är igång med snick-snacket med historier och anekdoter om livet. Det finns ju en viss charm i det och det händer ju faktiskt att man får höra någon riktigt bra livshistoria. Men, vi fattar, ibland vill man få kontemplera på egen hand.

Nu har Uber i USA lanserat en ny inställning i appen som tillåter dig att ange om du vill prata (”Happy to chat”), hellre vill ha en tyst resa (”Quiet preferred”). Är det hugget som stucket för dig väljer du ingen preferens (”No preference”).

I samma veva lanseras ytterligare preferens-inställningar för Uber Black och Uber Black SUV-resor, till exempel kan du ange om du vill ha hjälp med bagage, vilken temperatur du vill ha i bilen, och om du vill ha lite mer tid på dig att ta dig till bilen när den anlänt.