Många vill resa mer klimatsmart (dvs. med tåg istället för flyg). Det har bidragit till ett allt större tryck på att ta fram ett smidigt sätt att boka tågresor ut i världen. Hur bra skulle det inte vara med en app där du snabbt och enkelt kan boka din tågresa från Stockholm till Rom med alla byten uträknade åt dig?

Nu ser det ut att äntligen vara på gång!

I veckan lanserades Trainplanet, en svensk sajt som ska hjälpa dig boka tågresor inom de 31 europeiska länderna som är anslutna till Internationella Järnvägsunionen. Än så länge är sajten väldigt manuell (du fyller i ett formulär med dina önskade destinationer och får svar inom kort med förslag på resväg och priser). Från och med den 12 augusti i år ska Trainplanet vara helautomatisk och fungera som en online-tågresebyrå.

Inte nog med det – i veckan kom också nyheten att den Vinnova-medfinansierade sajten och appen All Aboard kommer att lanseras under våren 2020. All Aboard är en digital tjänst som ska göra det enkelt och bekvämt att planera och boka tågresor i Europa.

Och, håll i hatten, i höst kommer också tågbokningssajten Railtic Än så länge finns inget exakt lanseringsdatum för sajten, så vi får hålla utkik helt enkelt.

Heja tågluffen!

Läs mer hos Vagabond