På sistone har Sony avslöjat en rad detaljer om Playstation 5 och nu har det kommit fler. Bland annat har vi fått veta att konsolen kommer vara utrustad med åttakärnig AMD-processor. Den kommer ha stöd för 8k-upplösning, 3d-audio och använda sig av ssd-enheter. Förutom detta kommer det även bli bakåtkompatibilitet med vissa titlar för Playstation 4.

Även laddningstiden kommer förbättras och bli betydligt kortare. Ett exempel på detta är att tiden för att gå till nästa nivå i spelet Spider-Man förkortas från åtta sekunder ner till en sekund. En annan förbättrad funktion kommer vara hanteringen av dynamiska kartor, spelet kommer nu enbart ladda in de delar av kartan i spelet där spelaren befinner sig för tillfället, vilket i sin tur kommer bidra till en härligare spelupplevelse.

Lansering av den nya spelkonsolen beräknas till nästa år, så håll ut!

läs mer