IKEA tar bitvis små steg mot att göra företaget och sina produkter mer hållbara. Till exempel i London där de uppmuntrar sina kunder att gå till IKEA-butiken genom att visa exakt antal steg till närmsta IKEA i reklamaffischer i stan.

De utvecklar också en hållbar och miljövänlig vegansk köttbulle som ska smaka precis som kött.

Nu lanserar de också en gratis kollektion kallad ”Lagom”. Kollektionen består av är en rad olika förslag på hur du kan använda de IKEA-produkter du redan äger till alternativa ändamål.

Alla har vi väl en sådan där blå IKEA-påse hemma, varför inte återanvända den som picknick-filt i sommar? Alla de där träslevarna du har kan snöras ihop till en stege som din murgröna kan växa på. Eller varför inte använda en muffinsplåt till att odla örter?

Bakom det senaste hållbarhetsinitiativet från IKEA står reklambyrån Proximity London.