Det brittiska företaget Media Molecules har gjort något som ses som en unik satsning med spelet Dreams. Projektet har i sig varit känt i över fem år men det är först nu det träder in i en så kallad ”Early Access” fas som innebär en utvärdering av alla de spelare som är sugna på att själva vara med och bygga spel, alternativt uppleva alla andras äventyr. Med Dreams har man tänkt att ta skapandet till en helt ny nivå och hittills verkar det lovande eftersom precis allt i spelet kretsar just kring själva skapandet. En stort plus i kanten är att alla resurser som tas fram i spelets skaparverktyg kan användas i alla alster. 

Innan Dreams var Media Molecule kända för Playstation exklusiva serien Little Big Planet, som också låtit kreativa spelare vara med och bygga unika banor och äventyr. Andra stora spel som också  banat väg för att maker-genren vuxit sig stark är bland annat Super Mario Maker och Minecraft.

Läs mer