Microsoft har på senare tid visat stort intresse för att jobba med tillgänglighet för spel. För ett år sedan kom den anpassningsbara kontrollen XAC som är tänkt för personer som av olika skäl har svårt  för att använda en vanlig handkontroll.

Nu har det dykt upp ett patent på en kontroll som kan skriva ut Braille, alltså punktskrift, som läses av många synskadade. Patentet visar en yta på kontrollen där punkter kan höjas och sänkas för att skapa punktskrift. Kontrollen verkar även ha knappar för att användaren ska kunna skriva punktskrift själv.

Enligt WHO finns det ca 36 miljoner blinda och 217 miljoner människor med medel- till grav synnedsättning i världen. Det motsvarar ungefär Brasiliens befolkning, världens femte största land, så självklart finns det pengar att tjäna och det är glädjande att Microsoft verkar ha insett det.

Än så länge är det oklart om Braille-kontrollen kommer ut på marknaden alls. Vi får hoppas på det bästa och kanske kommer Microsoft med nyheter kring den redan på E3-mässan 11-14 juni?