Mycket av den teknologi som finns idag för att få oss att må bättre fokuserar på att ersätta våra negativa känslor med positiva. Exempelvis genom en meditations-app eller videos på söta kattungar. Men för vissa räcker inte det, frustrationen och ilskan kokar ibland så kraftigt att du vill slå eller hugga något.

Michal Luria, forskare vid Carnegie Mellon University i England har tagit fram en rad robotar som ska ge dig utlopp för dina känslor. Robotarna är en del av Lurias studie titulerad ”Challenges of Designing HCI for Negative Emotions”.

Luria har utvecklat fyra objekt som känslofyllda människor kan slå, hugga, smälla och skrika svordomar åt. Objekten reagerar på interaktionen och reagerar exempelvis genom att skaka eller ge ifrån sig ljus eller ljud.

Objekten är specifikt utvecklade för att utsättas för dina känslor. Så du behöver inte känna någon skuld över att roboten blir illa behandlad.

Läs mer om Michal Lurias forskning hos Engadget