Den 26 maj är det dags att rösta i EU-valet och om du inte redan gjort det kanske du behöver hjälp att välja vem som representerar dig bäst? Mavenoid har gjort valet lite enklare genom att låta en AI välja ut tjugo frågor för just dig. För att välja ut frågorna får du först avsluta meningen ”om jag fick bestämma skulle EU…” Med hjälp av det du skriver skapas sedan din egna valkompass. Fördelen med att skräddarsy kompassen är att man kan minimera antalet frågor men ändå hålla det relevant.

Mavenoid har tagit fram ai-valet med motiveringen ”Precis som många andra i Sverige har vi känt oss dåligt informerade och osäkra på vad vi ska rösta på. EU-valet kändes helt enkelt ganska trasigt. Vi bestämde oss för att testa om vår plattform kunde användas för att laga det, och låta vår AI hjälpa oss att ta bättre beslut.”

Teknik i medborgarnas tjänst, det kan man ju inte annat än gilla och nu vet jag dessutom vad jag ska röst på. Tack till Feber.se för tipset.

Besök ai-valet.se/