Dags att byta ditt Facebook-lösenord. Ja, igen. Nu har ännu en säkerhetsläcka upptäckts. Det är via tredjepartsappar som använder sig av Amazons molntjänster som läckan kommer denna gång. Dessa appar har exponerat register med över 540 miljoner interaktioner i Facebookkonton. Nästan alla register kommer från det Mexikanska mediebolaget Cultura Colectiva. De ska ha registrerat bland annat kontonamn, kommentarer, Facebook ID:n och likes. Ytterligare exponering kommer från At the Pool, en gammal app som lämnat 22 000 lösenord och annan känslig information oskyddad.

Läckan upptäcktes av UpGuard som kontaktade Cultura Colectiva den 10:e januari i år och Amazon i slutet på januari för att få dem att ta ned den känsliga information. De hade dock ingen framgång. Informationen togs först ned den 3:e april då Bloomberg hörde av sig till Facebook gällande läckan.

Facebook säger att deras policy förhindrar lagring av data i publika databaser och de ska ha samarbetat med Amazon för att få bort materialet.

Som sagt, dags att byta ditt Facebook-lösenord igen.