Natten mot måndagen den 15 april släpps den sista säsongen av den omåttligt populära tv-serien Game of Thrones. Och nu går säkerhetsfirman Kaspersky Lab ut och varnar otåliga fans för att försöka ladda ned piratkopior av den sista säsongen. Förra året blev ca 21.000 användare offer för virusattacker när de försökte ladda ner avsnitt av Game of Thrones, trots att inga nya avsnitt släpptes under 2018. Kaspersky Lab har publicerat en rapport som visar att Game of Thrones stod för 17 procent av alla nedladdningar av skadlig kod av den typen, avsnitt 1 av första säsongen och sista avsnittet av säsong 7 stod för majoriteten av dessa.

Att sprida skadlig kod med draghjälp av populära tv-serier har blivit allt vanligare, och Game of Thrones är den i särklass värst drabbade av alla tv-serier. Även serierna The Walking Dead och Arrow var flitigt förekommande, uppger Kaspersky. Förra året drabbades 126 340 personer av skadlig kod – en tredjedel mindre än antalet personer som drabbades år 2017. Men företaget förväntar sig nu ”en ny våg av skadlig verksamhet” när den sista säsongen av Game of Thrones släpps i april 2019.