Oavsett om du är extrovert eller introvert, eller en kombination av båda (så kallad ambivert) så har du säkert någon gång, i ett socialt sammanhang, tänkt “Nu orkar jag inte en sekund till av den här torra konversationen.”

Som tjej har du kanske som rutin att be en kompis ringa upp dig när du går på dejt, så att du har en väg ut. Eller kanske har du använt repliken “Jag har en pojkvän/partner” för att komma ifrån en dålig raggningsreplik.

Nu finns det så klart en app för att ta dig ur sådana situationer. Chloe Condon är Microsoft tech-utvecklaren som skapat en app som fungerar som en “knapp för att rädda oss från obekväma sociala interaktioner”. Appen fungerar i kombination med en s.k. Flic – en Bluetooth knapp som får plats i din handflata.

Ett tryck på Flic och du får ett telefonsamtal till din mobiltelefon som du bara måste svara. Vips så har du en acceptabel ursäkt till att avvika från den klämmande sociala situation du befinner dig i.

Chloe Condons app är inte den första av sitt slag. I mars lanserade Fitbit appen “Bail Out” som triggar ett telefonsamtal, den är avsedd för att hjälpa personer ta sig ur dåliga dejter.

Det är en kul idé som onekligen är användbar, men vi tycker samtidigt att det är tråkigt att framförallt tjejer så ofta måste använda sig av ursäkten “Jag har en pojkvän” (eller i detta fall, få ett samtal från sin “pojkvän”) för att ta sig ur besvärande samtal eller närmanden från män.