Project Gemini är Adobes nya rit- och målarapp som du kan använda på exempelvis en iPad Pro med Apple pen. En betaversion av appen har nu släppts med funktionalitet och verktyg som kombinerar det du kan göra i appar såsom Procreate, Adobe Illustrator Draw och Photoshop Sketch.

Det som gör att Project Gemini sticker ut bland liknande rit- och målarappar är till exempel att färger blandas och beter sig på liknande sätt som i verkliga livet. Målar du till exempel med två olika digitala vattenfärger blandas färgerna samman. Och använder du oljefärg kan du både bestämma hur tjockt lagret av oljefärg ska vara och beroende på vilken borste du använder syns texturen i dina penseldrag i den tjocka oljefärgen.

Project Gemini kommer först att släppas för iPad, därefter Windows 10 och Androidenheter. Lanseringen beräknas ske någon gång under 2019. Än finns ingen information om vad Project Gemini kommer att kosta, men som Creative Cloud-prenumerant bör Project Gemini ingå i ditt medlemsskap.