I slutet på februari i år lanserade den Londonbaserade startupen Ecopush det energimedvetna smarta vägguttaget. Bakom Ecopush står grundarna Frank Vitetta och Tom Berman som brinner för att vi ska bli bättre på att använda oss av förnybar energi.

Förnybar energi är ostabil och svår att förutspå, därför kan priset och klimatpåverkan till följd av användning av den här typen av energi variera mycket. Det är här Ecopush blir din nya räddare – det smarta vägguttaget skapar en skräddarsydd plan för dig som är optimerad för att du ska få lägsta möjliga pris samtidigt som du avger minsta möjliga koldioxidavtryck.

Ecopush räknar varje dag ut vilka tider som är mest lämpliga för dig att använda el. Via en inbyggd marginal ser du hur mycket energi du använder, när du använder det och hur, hur mycket det kostar samt hur mycket CO2 som släpps ut till följd av ditt användande. Du kan också välja att låta Ecopush automatiskt bestämma vilka tider på dygnet som är de billigaste och mest miljövänliga att använda din el.

Du kopplar in Ecopush i det vägguttag där du t.ex. har din laptop eller mobil och den räknar då automatiskt ut den bästa tiden att sätta igång dina elektroniska apparater.

Än så länge har Ecopush bara lanserats i England, alltså för Engelska uttag, men vi hoppas innerligt att de snart lanseras även i Sverige och resten av världen.

Här kan du läsa en intervju med en av Ecopush grundare, Tom Berman.

P.S Du har väl inte glömt att det är Earth Hour nu på lördag 30 mars – släck lamporna mellan 20:30-21:30.