VEM ÄR DU?

Jag heter Pelle och är 27 år. Jag är född och uppväxt i Stockholm och har ett stort intresse för UX design. På min fritid spelar jag i ett band och jag har en förkärlek till matlagning, favoriträtterna just nu är cannelloni och ramen.

VAD FICK DIG ATT VÄLJA ATT PRAKTISERA HÄR PÅ BAZOOKA?

Jag kikade runt på ett flertal företag och hittade Bazooka. Efter att ha varit på kontoret och träffat några där så kändes det självklart att praktisera på Bazooka. Härliga människor, härlig atmosfär och en stor bonus är de två byråhundarna.

BERÄTTA, VAD PLUGGAR DU?

Jag pluggar till UX designer på Södertörns högskola på programmet IT, medier och design. Utbildningen ger breda kunskaper i ämnet medieteknik och fördjupade kunskaper inom design med möjlighet att specialisera sig inom ett område, det område jag har valt är UX design. Utbildningen innehåller många praktiska moment där vi arbetar i projekt, både fiktiva som skarpa.

VAD HAR DU FÅTT GÖRA PÅ BAZOOKA?

Jag har främst arbetat med att ta fram wireframes, både tillsammans med en annan UX designer men även till ett eget projekt jag ansvarat för. I mitt egna projekt fick jag presentera min design och diskutera koncept. Jag har varit med på workshops, kundmöten och säljmöten. Det har även varit diskussioner kring design och koncept i olika projekt.

VAD HAR DU LÄRT DIG HOS BAZOOKA?

Främst olika tekniker för att ta fram flöden och hur man kan skissa på wireframes på olika sätt. I min utbildning utför vi många workshops så det var intressant att se workshops utföras ”på riktigt” med riktiga kunder och all den kunskap som finns både hos kund samt hos de som arbetar på Bazooka. Sedan har alla dagliga samtal om yrket i sig och branschen som helhet varit lärorikt.

NÅGON SÄRSKILD MINNESVÄRD HÄNDELSE?

Innovationsdagen när vi delades in i grupper och skulle ta fram idéer om tjänster och produkter som arbetar för hållbarhet var väldigt rolig. Jag hade även en lunch med några från kontoret som stod ut lite extra som var riktigt trevlig med härliga samtal och mycket skratt.