Den svenska klocktillverkaren Triwa har tagit fram ett klockarmband för kortköp. Dom kallar produkten Tapster och den kombinerar Triwas design med en NFC-lösning från Fidesmo, men tanken är att även andra betalsystem ska kunna användas inom kort. I dagsläget behöver du ha SEB och Mastercard för att det ska fungera men även på den fronten är det tänkt att det ska komma fler alternativ.

Så hur funkar det? Du registrerar dig, lägger in ditt kort och registrerar armbandet. Registreringen sker i butik och armbanden säljs till en början hos Stjärnurmakarna i Sturegallerian och i Triwas butik på Grev Turegatan i Stockholm. Sen är det bara att ge sig ut och blippa med klockan istället för att gräva i fickan efter plånboken.

Varför gillar vi det här?

Det är en enkel produkt som man kan använda till sin egna snygga klocka för att göra den smartare. Du får alltså bra teknik utan att behöva lägga undan din designerklocka som du kanske redan lagt ner för mycket pengar på. Priset ska till en början vara 495 kronor och sedan gå upp till 795 kronor vilket känns helt rimligt för det man får.

Vad kunde varit bättre?

Självklart vill man kunna använda andra banker och betalkort så det ser vi fram mot. Kanske hade det också varit trevligt med ett veganskt alternativ till skinnarmbanden? Vi gillar ju både klockor, kossor och miljön liksom.

Sammanfattningsvis gillar vi tänket och hoppas det går bra för Tapster så att vi får se fler smarta och snygga produkter i samma stil. Tack till Feber.se för tipset!