Nu på fredag den 8:e mars är det internationella kvinnodagen. En dag då vi uppmärksammar ojämställdhet och kvinnors situation över hela världen. Och hyllar kvinnor världen över som gör bra grejer också, så klart!

Det sistnämnda har däremot Apple valt att göra under mer än bara en dag – under hela mars månad uppmärksammar de kvinnor i teknikbranschen i sina olika plattformar och butiker. Till exempel lyfter de varje dag en app skapad av en kvinnlig entreprenör i App Store, och varje fredag kan du läsa en längre intervju med olika kvinnor i teknikindustrin. Även Ibook store och Podcaster kommer att lyfta kvinnligt material och Apples radiokanal Beats 1 kommer att spela musik skapad av kvinnor under en 24 timmar lång session.

I USA arrangeras evenemang med kvinnor i fokus, bland annat ett samarbete med Girls Who Can Code och sessionen ”Made by Women” som hålls i vissa butiker.