Den 8 mars i år har Captain Marvel premiär. Den utspelar sig år 1995, något som bokstavligt talat visualiserats på filmens webbplats.

Minns du 90-talets webbplatser? Allt man kunde göra med HTML var nytt, med andra ord var det svårt att motstå att koda in just allt på sin webbplats. Det var regnbågsgradienter, snurrande ikoner, blinkande stjärnbakgrunder, rullande texter och tjocka kanter runt bilder. En webbplats på 90-talet var ofullständig utan en besöksräknare, gästbok och minst elva animerade gif-bilder. Dåtidens webbplatser skulle få nutidens minimalister att rysa.

All denna nostalgi av Internet 1995 har buntats ihop till ett gosigt litet throwback-paket i form av Captain Marvel-filmens webbplats. Åh, vilken känsla! Vilka minnen!

P.S Vill du fortsätta din resa genom old school-internet så finns fortfarande filmen Space Jams webbplats från 1996 att åskåda och ett helt sökbart arkiv av webbplatser hos Geocities (Yahoos gamla webbhotell som stängdes ned i juli 2009).