Förra året införde Flickr nya priser för sina bildlagringstjänster. Ändringen innebär att användare med gratis medlemskap begränsas till att lagra max 1 000 bilder. Vill du undvika begränsningen måste du köpa ett ”Pro”-medlemskap för 50 dollar.

I samband med ändringen meddelande Flickr också att de användare som överskrider mängden foton och som väljer att inte köpa ett ”Pro”-medlemskap, kommer att få sina bilder raderade.

Deadline för när Flickr skulle börja radera bilder sattes till 5 februari i år, men deadline har nu förlängts till den 12 mars. Förlängningen beror bland annat på klagomål från användare samt att de som försökt ladda ned sitt arkiv med bilder inför deadline stött på problem med tröga nedladdningstider.

Har du inte uppgraderat till ”Pro”-medlemskap i Flickr eller om du har över 1 000 bilder i ditt gratiskonto bör du skynda dig att ladda ned ditt arkiv med bilder, eller uppgradera ditt konto nu.