Just nu pågår Mobile World Congress-mässan i Barcelona där en rad mobiltelefonnyheter visas upp och diskuteras. Bland annat har det kinesiska företaget Nubia visat upp sin nya smarta klocka Alpha. Den fungerar som mobil och smartklocka i ett.

Vad är det för skillnad på Nubia Alpha och de smarta klockorna som redan finns, de är väl också mobil och klocka i ett, tänker du kanske nu. Nubia Alpha är kanske den smarta klocka som hittills kommit närmast att fungera helt som en smartphone. Den har en fyra tums böjd oled-skärm som går runt handleden, 1 gigabyte arbetsminne och 8 gigabyte lagringsutrymme samt bluetooth och en fem megapixel-kamera. Den har så klart också stöd för både mobila betalningar och telefonsamtal.

Den är inte direkt en nätt liten klocka utan snarare mer lik en handboja. Så om den verkligen känns enklare att bära runt på än en smartphone vet vi inte riktigt. Det återstår att se. Den kommer att börja säljas i USA och Europa i april och kostar från 449 euro, alltså runt 5 000 kr.