Har du skickat ett meddelande till någon i Messenger och genast ångrat dig? Nu har Facebook infört möjligheten att radera meddelanden du skickat.

Den nya funktionen har vissa begränsningar. Så här fungerar det: när du skickat ett meddelande i Messenger har du 10 minuter på dig att ångra dig. Vill du ta bort meddelanden så klickar du på det, väljer “Remove” och “Remove for Everyone”. Du får då ett pop-up meddelande som frågar om du är säker på att du vill ta bort meddelandet, klicka på “Remove” en sista gång så försvinner det.

Skulle du av någon anledning vilja rensa i ett Messenger-flöde för din egen skull kan du när som helst – även efter 10-minuters-gränsen – ta bort meddelanden enbart ur egen vy genom att välja “Remove for you”. I det fallet kan resten av personerna i tråden kan fortfarande se inläggen.

En sådan här funktion skulle dock kunna göra det enklare för personer att trakasseras online eftersom meddelanden kan raderas innan mottagaren har haft möjlighet att ta skärmdumpar som bevis på trakasserierna. Facebook meddelar att de har detta i åtanke och vill hitta en bra balans mellan att ge användare kontroll samtidigt som de vill skydda sina användare mot att funktionen missbrukas. Därför kommer Facebook att spara borttagna meddelanden under en ospecificerad tid så att användare kan anmäla trakasserier. Kommentarer som tas bort ur flödet kommer också att ersättas av ett meddelande om att inlägget tagits bort, som bevis för att någonting faktiskt skrevs och sedan raderades.

Läs mer how Wired.com