I natt gick den 93:e Oscarsgalan av stapeln. Precis som med amerikanska Super Bowl är den direktsända tillställningen ett ypperligt tillfälle för stora företag att köpa reklamtid. Det gjorde bland annat Nike som använde Oscarsgalan som tillfälle att visa sin nya reklamfilm för 30-års jubileet av ”Just Do It”.

Reklamfilmen är tillägnad kvinnliga atleter och Serena Williams är berättarröst till filmen. Bland andra syns gymnasten Simone Biles, snowboardåkaren Chloe Kim, medlemmar från USAs kvinnliga landslag i fotboll och NBA-tränaren Becky Hammon i den 90 sekunder långa reklamfilmen.

Reklambyrån Wieden + Kennedy har producerat reklamfilmen som är regisserad av Kim Gehrig som också regisserat bland annat Sport Englands ”This Girl Can”-kampanj och ”Viva La Vulva”-kampanjen för Libresse.

Kika på Nikes reklamfilm ”Dream Crazier” nedan.