Förra året under I/O developer’s conference visade Google upp en ny augmented reality funktion i Google Maps som ger dig vägbeskrivning i realtid via din telefons kamera.

Nu har ett begränsat antal användare fått börja testa funktionen. Via GPS och Google street view-data plockas din exakta position upp. I din telefons kamera ser du gatan framför dig med pilar på skärmen som pekar dig i rätt riktning.

Det är ett fåtal användare som hittills fått testa den nya funktionen och det är oklart när den kommer att släppas till allmänheten. Rachel Inman som är user-experience lead för tjänsten förklarar att funktionen inte är designad för att bli användares primära navigationsverktyg utan att det är tänkt som ett verktyg du använder för att få koll på vilken riktning du ska gå i när du kliver av tunnelbanan.

Läs mer hos The Verge