Förra veckan berättade vi om webbplatsen thispersondoesnotexist.com som visar bilder på personer som inte finns. Ja, personerna ser verkliga ut, men de är alltså AI-genererade gestaltningar av ansikten.

This Person Does Not Exist verkar ha inspirerat flera till att skapa liknande sidor som låter AI generera saker som ser verkliga ut, men som alltså inte finns i verkligheten. Som till exempel AirBnb-liknande annonser för hem som inte finns, eller bilder på katter som inte finns.

Webbplatsen thisrentaldoesnotexist.com som genererar bilder på hem som inte finns till uthyrning är skapad av Christopher Schmidt som lärde en AI att generera ett vardagsrum, ett kök, ett sovrum och en matsal. Det hela är ju så klart på skoj och bilderna som genereras är inte alltid så lyckade. Vi såg flera bilder där möbler och andra detaljer i rummen kladdats ut i någon slags Interstellar-liknande parallella-universum-gegga.

På GitHub har någon satt upp en lista på de webbplastser som hittills skapats för saker som inte finns.