TV-apparater har fått allt större displays de senaste åren. En större skärm ger kanske en härligare filmupplevelse, men när TV:n är avstängd har du istället en svart ruta som upptar en stor del av ditt vardagsrum, vilket inte är så härligt.

Marknadens senaste TV-apparater löser svarta rutan-problematiken genom att omvandla TV:n till en digital ram som visar konstverk när du inte använder TV:n. Mest känd är kanske Samsungs The Frame.

Nu utmanar LG med en total omdesign av TV:n. LG Signature OLED TV R är deras ”rullande” tv som består av en 3 millimeter tunn OLED-panel som kan rullas ihop när du inte använder TV:n för att slippa det där svarta hålet på väggen. Beroende på vad du vill använda TV:n till så har du möjlighet att ”rulla upp” den till tre olika storlekar: första inställningen rullar upp skärmen enbart ett par centimeter, så att du kan använda den till att visa klocka, väder, nyheter eller musikspår. Läge två ger en skärm som lämpar sig för ultra-wide-ratio filmer så att du slipper de svarta kanterna du annars får på 16:9 format. Och det sista läget är givetvis 16:9-formatet.

LG Signature OLED TV R kommer att finnas till försäljning framåt hösten 2019. Ännu har inget pris angetts för TV:n, men räkna med att det kommer att vara den dyraste TV:n hittills från LG.