Stör du dig enormt på Broder Daniel?  Dyker de jäklarna upp hela tiden på Spotifys autogenererade spellistor bara för att svensk indie är din kopp thé? Snart kan du andas ut. Spotify kommer inom kort släppa en funktion som gör det möjligt för användare att blocka artister.

Funktionen tros komma till som en följd av de bryderier Spotify ställts inför när man fått påtryckningar om att blocka artister, tex nu senast när R Kellys sexanklagelser rullade som värst.  Spotify tog då först bort R Kelly från sina listor, för att sedan göra en ko-vändning i yttrandefrihetens namn. Nu verkar det som att Spotify tänker låta användarna välja själva. Klokt, och dessutom får vi användare möjlighet att rensa våra spellistor,  ytterligare ett I-landsproblem löst.

Ryktet om funktionen dök först upp på thurrott.com