Den 1 oktober 2018 så släppte Bazooka ”Säkerhetstestet” på uppdrag av Tillväxtverket. Säkerhetstestet är en del av kampanjen ”tänk säkert” och har som syfte att uppmärksamma företagare för risken med företagskapningar och andra bedrägerier. Säkerhetstestet är tänkt som ett lekfullt sätt att informera om ett allvarligt ämne.

Nu har Google släppt ett quiz där du kan testa din förmåga att genomskåda phishing-försök. Quizet är av en lite mer teknisk natur och är faktiskt rätt svårt. Det som gör testet roligt är att Google gjort en upplevelse som påminner starkt om det du ser i din e-postklient. Du kan föra musen över länkar för att undersöka webbadresser och avsändare. Och det gäller att ha huvudet på skaft för att få full pott. Lycka till!

Testa Googles quiz här eller passa på att prova säkerhetstestet. Du kan också läsa mer om det senare bland våra projekt.