Engelsmannen Nick Herbert fick nog av att hans tonårige son inte besvarade de textmeddelanden han skickade och har därför tagit fram en app som väckt en hel del uppmärksamhet, då den mer eller mindre tvingar barnen att svara på sina föräldrars meddelanden.

Appen – som har fått namnet Reply ASAP – visar nämligen de meddelanden som skickas ovanför allt annat på telefonen. Dessutom ljuder ett larm som hörs även om telefonen är satt i tyst läge. På så vis riskerar inte meddelandena att drunkna i mängden av notifieringar. Mottagaren kan antingen svara, avbryta meddelandet eller snooza det. När meddelandet har visats, kommer avsändaren också att veta det.

Reply ASAP är inte en standard-meddelande-app utan både avsändare och mottagare måste ha den installerad. I nuläget finns appen enbart för Android.