De flesta är vana vid att använda olika tjänster för att streama film, TV och musik men när det gäller TV och datorspel har det inte hänt så mycket under de senaste åren. Utmaningen är att det krävs en hel del datorkraft för att kunna spela nya spel och vill man spela får man helt enkelt köpa dyra datorer eller spelkonsoller. I takt med ett allt snabbare internet har det börjat dyka upp tjänster där man spelar hemma men datorn som sköter om de krävande uträkningarna befinner sig i en serverhall långt borta. Du kan alltså spela på en enkel maskin hemma och slipper köpa dyra och surrande maskiner som snabbt blir gamla. Det enda som krävs är ett snabbt (trådburet) internet.

Tanken är tilltalande men de befintliga tjänsterna har ofta haft problem med att de inte levererar tillräckligt bra prestanda eller att det helt enkelt blir för dyrt. Amazon har, allt sedan de köpte upp plattformen Twitch 2014, visat ett allt större intresse för spelvärlden. Därför glädjer det nog många att Amazon, enligt The Information, fördjupar sig i spel-streaming och kan komma att visa upp en tjänst redan under 2020. Även om det finns andra aktörer som gör liknande saker kanske Amazon är företaget som har förmågan att ta fram en väl fungerande tjänst som är lika smidig som Spotify eller Netflix.

Läs mer på techcrunch.com