Det var länge sedan det krävdes en journalistisk utbildning eller ett starkt budskap för att nå ut till många människor. Den mest gillade bilden på Instagram just nu är en bild på ett ägg som fått drygt 25 miljoner likes när den här texten skrivs. Det är kontot world_record_egg som ligger bakom posten och syftet med bilden, som är den enda de postat, sägs vara just att slå rekordet. Det spekuleras i om det är en del i en marknadsföringskampanj eller om det just är en kommentar till den samtid vi lever i där det med små medel går att nå väldigt många människor.

Kylie Jenner var tidigare rekordhållaren med drygt 18 miljoner likes på en bild på hennes nyfödda bäbis. Och det lönar sig att bygga upp en trogen följarskara i sociala medier. Jenners företag som gör skönhetsprodukter har gått väldigt bra med extra hjälp av berömmelsen och uppskattas omsätta 600 miljoner dollar före skatt per år. Frågan är nu bara vad ägget kommer tjäna?

Om du inte kan få nog av äggnyheten så kan du kolla in en ganska rolig artikel från Mashable där de försöker gå till botten med vem det är som har skapat posten.