På årets tech-festival Slush i Helsingfors presenterades en rad nya teknikinnovationer av såväl teknikjättar som startups bolag. En produkt lockade dock fler besökare än andra. Sleep-tracking-bolaget Oura Health har nämligen tagit fram en ring som ska hjälpa till att mäta kvalitén på vår sömn. Ringen innehåller en rad olika sensorer som bland annat mäter användarens kroppstemperatur, puls och hur mycket man rör sig. Datan som samlats analyseras sen av Ouras mjukvara och presenteras för användaren som då får reda på hur god nattens sömn egentligen varit. Användaren får sedan både tips och guidning på hur man kan förbättra sin sömn på olika sätt.

Förutom tunga teknikinvesterare har även ett antal välkända namn som till exempelvis cykelprofilen Lance Armstrong, basketstjärnan Shaquille O’Neil och skådespelaren Will Smith backat bolagets framtagande och breddande av produkten genom fonden, The Dreamer´s Fund.

Läs mer