Snapchats koncept med korta videoformat som försvinner efter en bestämd tid har efterapats av bland annat Instagram, Facebook, Google och WhatsApp. Nu hoppar även LinkedIn på trenden med sin egen variant av stories kallad ”Student Voices”.

LinkedIns version av stories skiljer sig inte så mycket från de stories vi är vana vid. Studenter på LinkedIn kommer att kunna se en liten ”bubbla” i toppen på sidan för sin skola på LinkedIn eller på skolor i närheten. Klickar man på bubblan får man upp en kort video på en student som berättar om sin skola och utbildning.

LinkedIns stories har ett tydligt fokus och målgrupp (studenter och nyexaminerade), men den största skillnaden från stories i andra sociala media är att de korta videoklippen på LinkedIn inte kommer att försvinna efter en bestämd tid. Videon ligger kvar på skolans ”Student Voices” under en viss tid och återfinns sedan på studentens egna LinkedIn-sida på obestämd tid.

Än så länge har den nya funktionen inte lanserats på LinkedIn men ryktas göra det inom kort.