Under vecka 45 och 46 har vi haft glädjen att ha 14-åriga Torsten (Totte) som prao-elev hos oss på Bazooka. Vi tänkte det kunde vara kul om Totte beskrev Bazooka ur sitt eget perspektiv. Kanske kan vi lära oss något av hans observationer? Vi på Bazooka älskar att få återkoppling på vårt arbete och hur det är att samarbeta med oss så det kändes naturligt att låta alla ta del av Tottes två veckor på Bazooka.

Här kommer Tottes vecka i hans egna, oredigerade ord:

Min praktik på Bazooka

Tjenare!

Jag heter Torsten och jag är 14 år gammal. Jag har tillbringat mina två veckors prao på Bazookas webbyrå på Mosebacke.

Jag har haft två fantastiska veckor och blivit mycket väl omhändertagen av alla. Jag har lärt känna många nya människor och fått en riktigt bra inblick in i arbetslivet.

Jag har verkligen känt att jag har fått vara delaktig företagets arbetsprocess, samt att jag har blivit uppskattad för det jag har gjort!

Bazookas arbetsmiljö känns fantastiskt trevlig och rolig, inte det typiska tråkiga kontoret som man ser på filmer etc. Det känns liksom att det ger en stor boost till kreativiteten och arbetskvalitén.

Jag fick min egna kontorsplats och en massa projekt jag kunde jobba med, fast min begränsade kunskap i kodning fick det att spricka på att göra klart allt jag fick, men det var roligt och jag lärde mig massor.

Träning på tisdagar och torsdagar med kontoret är precis vad jag skulle vilja ha på min framtida arbetsplats, det känns mycket lättare att komma iväg, och även om man känner sig trött efteråt så känns det som att man kan koncentrera sig bättre efter träningen. Som en bra paus.

Jag fick vara med på flera möten och en workshop, vilket alla kändes väldig avslappnade men ändå informativa och produktiva.

Jag är bland annat intresserad av kodning och skoja inte att det kan bazooka bra! Det kändes liksom att när jag fick grepp om hur-och-var allt de gör, så fick jag en stor boost i viljan att börja lära mig på koda riktigt och inte bara sitta och lattja runt. Det designteamet höll på med verkade också riktigt ballt och jag önskar att jag hade haft mer tid att ge mig in i det, eftersom att jag tycker att sådant också är väldigt kul.

Nu var jag ju bara på Bazooka i två veckor, och det känns verkligen som en arbetsplats med alla sorters roliga jobb som jag är intresserad i, jag skulle kunna se mig jobba med något liknande som de gjorde på bazooka i framtiden enkelt!