Du har säkert hört talas om det omåttligt populära spelet Fortnite. I januari i år hade Fortnite 40 miljoner spelare, men under året har antal registrerade spelare ökat explosionsartat. I juni hade siffran ökat til 125 miljoner spelare och sedan dess har en ökning på 60 procent skett – i november meddelade spelets tillverkade Epic games att de har över 200 miljoner registrerade spelare. Epic Games meddelar också att de slagit rekord i antal återkommande spelare, där siffran ligger på 8.3 miljoner spelare.

Epic Games satsar givetvis på att fortsätta öka antalet registrerade spelare, men fokus ligger också på att se till att bevara engagemanget även när ökningen så småningom mattas av. De implementerar bland annat regelbundet exklusiva och tidsbegränsade funktioner i spelet för att locka användare och har även bidragit med 100 miljoner dollar till esport turneringar.