Playlist är appen där du kan hitta personer som delar din musiksmak, gå med i grupp-chatt för att lyssna på musik och diskutera den tillsammans med andra i realtid, samt skapa spellistor tillsammans med andra. Du kan också följa andra användare och få förslag på spellistor du kanske gillar.

Grundarna till Playlist – Karen Katz och Steve Peterson – berättar för TechCrunch att de musikappar som finns idag saknar den sociala aspekten som finns överallt annars i vår digitaliserade värld. Att lyssna på musik är en av de primära sakerna vi använder våra telefoner till, men de appar som finns idag (t.ex. Spotify och Apple Music) gör det till en isolerad aktivitet.

Appen gör mer än att bara synkronisera den musik du lyssnar på med andra. Med hjälp av maskininlärning får du rekommendationer baserat på den musik du lyssnat på och angett att du gillar. Det finns också en s.k. ”Music Match”-algoritm som hjälper dig att hitta andra personer som lyssnar på liknande musik som den du gillar. Och liknande Instagrams ”Discover”-funktion finns också en särskild del i appen för att utforska och hitta nya personer att följa, eller populära lyssnar- och chattsessioner att gå med i.

Det senaste året har appen funnits i betaversion och fått ett positivt mottagande från målgruppen. Betaversionen har fått fler än 500 000 användare, och den nu lanserade Playlist-appen har redan mer än 80 000 nedladdningar.

via TechCrunch